Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0229-264650
  • info@burgerconsultancy.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Graag later met pensioen?

Circa één op de vier werknemers zei vorig jaar te willen doorwerken tot hun 65-ste verjaardag. Dat betekent een stijging ten opzichte van 2005. Want toen wilde nog maar één op de vijf tot aan hun pensioengerechtigde leeftijd aan de slag blijven.  
Dat blijkt uit de Nationale Enquete Arbeidsomstandigheden 2006, die gisteren- op de Dag van de Arbeid- door minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken naar de Tweede Kamer werd gestuurd. Aan het jaarlijks onderzoek, dat door TNO, Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) en TNS Nipo is verricht, werkten ruim 24000 werknemers mee.
Volgens het Kabinet is het van belang dat steeds meer oudere werknemers (blijven) werken om de gevolgen van de vergrijzing op te vangen. Alle leeftijdsgroepen blijken bereid langer door te werken.

Commentaar:
Het is natuurlijk een uitstekend vooruitzicht, dat een zo grote groep werkenden bereid blijkt langer door te werken. Het maakt de financiering van de 'oude dag', en met name daarvan de AOW, gemakkelijker. Het zou echter interessant zijn om na te gaan of deze groep langer wil blijven werken, omdat men bang is anders  te weinig inkomen te hebben, of dat men dat uit sociale overwegingen doet.
Bekend is dat veel Nederlanders hun pensioen slecht geregeld hebben. Soms zelfs heel slecht. De wens om langer door te werken zou er op kunnen duidend, dat dit besef begint door te dringen. Want 'eerder met pensioen' betekent voor iedereen automatisch ook 'minder pensioen' (indien er niets extra's wordt geregeld).


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 03-05-2007. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.